HTML

lőpor+gyerekek+nyár

A blogon a 2011-es Amerikában töltött nyaram eseményeit fogom dokumentálni, amint egy gyerektáborban rakétákat építek, és különböző őrültségeket próbálok ki.

Friss topikok

  • József Attila: ez mi a halál akar lenni? :DDDDDD Power rangers szitakötő? :D (2012.08.05. 21:27)
  • József Attila: az 'Előjáték' című bejegyzést nem találom (2012.08.04. 01:07) végjáték
  • József Attila: Ő lesz a 7. gyerek :P www.horrortoys.net/modules/WS_Comics/images/games_pic/mm2_chucky_photo_02_dp... (2012.07.03. 20:43) A kezdetek
  • lu_mi: Nagyon komoly lett a jelmezed! :D Like a sir! (2012.07.02. 22:14) Szabadnap.
  • József Attila: Megint előadtad a "kávézós" beszéded? :D (2012.06.28. 21:43) Orientáció 2.0

Linkblog

2011.06.12. 20:50 Atreaer

A tábor

 

 Először is nem a táborról, hanem a blog nevéről pár mondatot: Amikor beszélgettem az egyik ismerősömmel, vele zajlott le a következő beszélgetés:  

 

-Képzeld, fölvettek egy táborhoz a nyárra Amerikába, gyerekfelügyelő leszek. Idegen nyelv, kultúra, stb

-Ne aggódj, a gyerekfelügyelet azért nem egy rakétatudomány.

 

A blog címe lehetett volna "megiscsakraketatudomany" is, azonban itt kapcsolódunk a post eredeti értelméhez, mivel a táborunkat Iroquois Springs-nek hívják, így a blog neve többszörösen összetett idióta szójáték. 

 

A tábor New York államban, New Yorktól másfél órányira található

 

http://www.iroquoissprings.com/

 

A tábor 1931-ben nyitotta meg kapuit, és azóta is nagy sikerrel működik. Ők vezették be először a 3-6 hetes tábort, vagyis egyszerre fut egy hat, és egy három hetes tábor, a tábor felénél pedig következik az új turnus. 

 

Helyileg egy tó mellett, erdőkkel körülvéve van elbújtatva, egy átlagos tábornál messze jobban fölszerelve (magántáborról lévén szó). A tábor három hétre egymillió forint körüli áron mozog egy gyereknek, ami még az életszínvonal és a bérek közötti különbségek mellett is elég durva. 

 

http://www.iroquoissprings.com/map/map.html

 

A térkép szép, csilli-villi és mindenre lehet kattintani. A napjaim jó részét a fiúk házainál (1) és Hobby Hill (18) területén fogom tölteni. 

 

Egy átlagos munkanak reggel 7-től este 10-ig tart, azonban minden héten pár napon (3-4) őrségben vagyunk, vagyis hajnali fél1-ig őrködnünk kell, hogy senki ne szökjön ki (vagy át a lányokhoz), illetve ha valaki rosszul lesz/bármi történik nekünk kell majd észrevenni. Mivel az utóbbi hónapokban (kivéve a vizsgaidőszakom egyes részeit) 8-10 óra alvás után is elég szörnyű állapotban tudok fölkelni, érdekes lesz 6 óra alvás után végigmosolyogni egy napot.

 

Tudni kell, hogy Magyarországról az emberek 95-98%-a nem felügyelői, hanem kisegítő személyzetnek megy, mivel többet keresnek (800/900 (21 év alatt/fölött) vs 1250 dollár), és nem szükséges komoly nyelvtudás (btw aki nem ismerne: nem tanultam angolul iskolai keretek között. (volt órám, ahol kölcsönös megegyezéssel én nem vettem részt)). Különösen érdekes lesz, milyen kihívások elé fog állítani a nyár.

 

Két hete tudtam meg, hogy az én szekcióm a művészeti csoportokhoz van besorolva, amin egy jót mosolyogtan, mivel az összes művészeti projektemről csak az marad meg, amint beadom, az aktuális tanár arcán pedig megjelenik egy mély és belülről fakadó szomorúság, majd hatalmas sóhaj mellett elhangzik a mágikus "mekapod a hármast, látom hogy dolgoztál vele" mondat. 

 

A táborban minden este valamilyen program lesz, ez tavaly ilyenkor már nyilvános volt, idén vagy elnéztem valamit, vagy meglepetés lesz majd. Ezek mindig valamilyen téma köré rendeződnek (kalóz est, ki-mit-tud, guitar hero este, stb). 

 

A táborban egyenlőre úgy tűnik, a felügyelők között én leszek az egyetlen, akinek nem angol az anyanyelve, külön kihívás.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://itisrocketscience.blog.hu/api/trackback/id/tr612978750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása